zendo opening

Praktijk Zeilen op de Wind huisvest en ondersteunt het vrijwilligers initiatief  Zen in Twente. Op elke maandag avond wordt de praktijk omgetoverd tot een zendo: een plek voor het beoefenen van zen-meditatie  in de traditie van Zenriver. Het is een open initiatief-  aansluiten bij het samen zitten in stilte is gratis. Aan het begin van de avond is er tussen 18.45u en 19.15u inloop en ruimte voor een kop koffie of thee. Hierna zitten we tussen 19.15 en 21.15 in drie rondes, welke worden afgewisseld met loopmeditatie. De avond wordt afgesloten door het zingen van de four vows. Als je instructie, hulp of vragen hebt bij zit of loopmeditatie is hier tijdens de inloop gelegenheid voor. Laten weten dat je komt is prettig en kan via de website via Aanmelden.

Op zondag 14 november 2022 is de zendo op de nieuwe locatie in Boekelo officieel geopend worden door zenleraar  Doin Sensei (Robert) middels een”eye opening ceremony”. 

 

uitkomsten clienttevredenheidsonderzoek 2024 

 (uitgevoerd onder jeugdwet cliënten populatie)

Met een algemeen rapportcijfer van 8,6 waarderen de clienten die via de jeugdwet in de afgelopen drie jaar hulp en steun hebben ontvangen de geboden zorg. 

Op een beoordelingsschaal van 1-5:

 • Bejegening                        4,9
 • Samen beslissen             4,45
 • Uitvoering                         4,2

Bij de meerderheid komt de behandeling overeen met wat de verwachting is vooraf. Verwachtingen mbt duur van de behandeling lopen uiteen.

Over de behandeling:

 • Marleen heeft ons op een perfecte manier, soms met zijden handschoentjes bij de lurven gepakt. Absolute aanrader.
 • je kan vertrouwen hebben in de deskundige hulp en jezelf ook voor 100 procent inzetten
 • ik zou het aanraden omdat ik nu veel beter met spanning kan omgaan

Over Marleen als therapeut:

 • Kundig, uitnodigend, zeer doortastend (precies vragen naar wat er specifiek bedoeld/beleefd wordt met bepaalde uitspraken, doorvragen daarop, niets laten liggen in het onduidelijke) vrolijk/gezellig, streng waar nodig
 • Heel erg fijn , begripvol en marleen haalt alles uit de kast om passende hulp te bieden
 • rustgevend en kan heel goed luisteren

 

conclusie:

Er is een hoge mate van client tevredenheid waarin vooral de hoge score van bejegening opvalt.

Er wordt geen ontevredenheid gevonden die dermate aanzet tot structurele aanpassingen.

Marleen zal actief blijven werken aan het onderhouden van en client-therapeutische samenwerkingsrelatie waarin de client zich gehoord, begrepen en voldoende op zijn gemak voelt om ook ongemak en lastige zaken bespreekbaar te maken zodat structurele verandering op gang kan komen. 

 

Digitalisering

Marleen gaat in haar dossiervoering in 2024 over op het hanteren van een digitaal client dossier. In het software programma van James worden alle gegevens volgens de geldende wet en regelgegevens normen veilig opgeslagen.

voordelen voor u:

 • digitaal inzien van het dossier en verslagen
 • digitaal toestemming verlenen en vragenlijsten invullen
 • afspraken maken kan u vanaf 1 april zelf via een client afspraken portaal. u kunt dan ook makkelijk afspraken zelf wijzigen bij onverhoopt niet kunnen komen.
 • ontvangen van afspraak herinneringen.

Vanaf januari ontvangt u al afspraak bevestigingen en herinneringen. nog niet alles loopt vlekkeloos en achter de schermen wordt hard gewerkt alles voor elkaar te krijgen zodat vanaf april 2024 volledig  ‘live’ gegaan kan worden.

reacties, wensen of ervaringen? ik hoor ze graag!