Door mindfulness, en met (com)passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen heb ik geleerd wat de emoties zijn die mij bewegen. Heb ik zicht gekregen op drijfveren en manieren van doen in mijn relaties, in mijn eigen gezin gevoed vanuit mijn opvoeding en cultuur.  Ik heb geleerd dat juist met rennen, streven, zoeken en strijden geluk niet dichterbij komt. Hierdoor is rust ontstaan.

De ervaring in elk moment te durven toestaan maakt dat ik dichterbij mezelf kom en ontdek wat ik eigenlijk altijd al wist: bij mezelf ben ik thuis. Het helpt mij om de dagelijkse uitdagingen, in alle rust, enthousiasme en in relatie met mijn omgeving aan te gaan.

Ik ben blij dat ik heb mogen leren hoe ik dit aan anderen kan overdragen.

Mijn naam is
Marleen Laroy-Noordzij

Vanuit mijn vak als psycholoog en systeemtherapeut hecht ik aan het werken met heldere methodieken. In de therapie en training werk ik met -als wetenschappelijk bewezen- effectieve programma’s die ik via verschillende opleidingsroutes me eigen heb mogen maken. Ik onderhoud mijn vaardigheden door het volgen van regelmatige bijscholing.

 

Systeemtherapie: opgeleid door Rino Amsterdam gesuperviseerd door mevr I. Rood, mevr M. Marissink 

Emotion Focused Therapy:  Opgeleid door Prof J. Watson en Prof R. Elliot en Anne Hilde Vassbo Hagen

ACT: opgeleid door  mevr D. Matthijssen 

Compassion Focused Therapy/MBCL: opgeleid door dhr F. Koster en dhr E. van den Brink. 

Mindfulness: Opgeleid door instituut voor Mindfulness olv dhr J. Tinge gesuperviseerd door dhr E. Maex. 

Ervaringen van deelnemers

“Nadat ik in een burn-out ben geraakt kwam ik er zonder hulp niet meer uit. Ik had ook PTSS klachten.Marleen helpt mij bij het ontvlechten van zaken uit mijn leven. Ik zet steeds weer kleine stapjes vooruit. Ik ben tevreden over wat de behandeling me gebracht heeft. Ik krijg steeds meer zicht op mezelf, en ben bezig met de verwerking van trauma’s. Het is zeker niet makkelijk om verdrietige en heftige dingen te vertellen en te herbeleven. Met Marleen ervaar ik hiervoor het vertrouwen en de veiligheid dit aan te gaan. Ik ervaar haar als professioneel, deskundig en betrokken.

Ik krijg en maak foto’s van de aantekeningen, schema’s en tekeningen die we per sessie maken. Dat levert veel op als ik weer even terug wil naar de sessie als ik weer thuis ben. De verslagen geven altijd exact de kern aan van wat er is gedaan en besproken.
Marleen blijft dicht bij zichzelf, daar zit een enorme kracht van haar!

— Rien Zwart, februari 2022
  • Bejegening: 5 sterren
  • Samen beslissen: 4 ½ sterren
  • Uitvoering: 5 sterren

“Na een eerdere burn-out wilde ik weer zonder stress en plezier naar mijn werk gaan. Hiervoor wilde ik graag beter leren omgaan met mijn eigen valkuilen.  Ik had eigenlijk geen idee wat ik bij een psycholoog kon verwachten.

In het traject met Marleen heb ik mijn valkuilen leren kennen. Ik  weet nu beter waardoor de problemen in mijn leven ontstaan én wat ik hieraan kan doen. Ik heb leren opkomen voor mezelf en ‘nee zeggen’ als dit nodig is. Niet alles hoeft meer perfect te zijn. Ik heb weer zin in mijn werk en kijk met plezier naar de toekomst.

Het was erg fijn om mijn verhaal te doen aan iemand die naar me luisterde.  In het begin was dat best lastig. Ik zat nog niet lekker in mijn vel en ik kende Marleen nog niet. Elke sessie heb ik als prettig ervaren.  De verslagen ervaar ik als een waardevol naslagwerk waar ik op terug kan vallen. Marleen stelde me op mijn gemak en ik voelde me gehoord.  Vol goede moed heb ik het traject doorlopen. Dat is te danken aan de vakbekwaamheid van Marleen. Iets wat ze helemaal uitstraalt. 

— Johan Bouwhuis. Mei 2021 

“Ik wilde graag leren beter met stress en stress situaties om te gaan. Om vanuit mijn gevoel en grenzen te handelen. Ik heb in de training direct leren ervaren dat ik zelf de sleutel ben tot mezelf. De training was intensief en heeft me wekelijks verrast. Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Het was niet altijd makkelijk om me over te geven en mijn comfortzone te verlaten. Door actief tijd te maken voor de oefeningen heb ik ervaren dat ik best streng en oordelend ben naar mezelf én daarbij ervaren dat ik dit kan beantwoorden met open, aandachtig en vriendelijk zijn voor mezelf.” Ik ben tevreden over dat wat de training me gebracht heeft. Geurende de training heb ik voortdurend het gevoel gehad dat alles direct op mij van toepassing was. Het huiswerk en de oefeningen waren fijn om te doen. Het is fijn en nodig om ook na de training hier tijd en ruimte voor te blijven maken. Marleen is een leuk en bevlogen mens. Prettig en open in de omgang met een prettige stem. Ze is professioneel en goed in haar vak. Fijn om samen de training mee te doen.

— Nanda K. Januari 2016 

“ Ik wilde graag leren mijn eigen lichaam onder controle te houden bij spanning en ontspanning. Ik heb nog niet eerder zoveel aandacht gekregen van een trainer. Ik heb geleerd om mijzelf goed te verzorgen zowel geestelijk als lichamelijk.

— Agnes van der Ploeg, mei 2016

“Mijn leven heb ik eens omschreven als ‘goede tijden-slechte tijden’. In de training heb ik leren om te gaan met de dingen in dit leven , ze te accepteren zoals ze zijn. Het geheel van de training was zingevend en verrijkend. Het heeft me inzicht gegeven en bewustwording van tijd. Het heeft me bewust gemaakt van het belang van aandacht schenken aan mijzelf” De trainer geeft de training met ziel en zaligheid. 

— Henk Folscher, mei 2016

“Ik heb de training gevolgd om meer rust in mijn hoofd en lichaam te krijgen. Om mentaal sterker te worden. Het mediteren heeft me geleerd geconcentreerd te blijven luisteren. Om me niet te laten afleiden. Het was waardevol om te leren aandachtig proberen te leven en te kiezen voor de zorg mezelf. Om evenwicht in mijn dag te bouwen in actief en passief leven. De lengte van de oefeningen was soms moeilijk waardoor ik vermoeid werd. Vooral tijdens het oefenen op de avond. De trainer was begripvol, liefdevol en bood warmte in de persoonlijke benadering. Marleen geeft geweldige meditatieoefeningen.

— A.T.A van der Zee-Nielen, mei 2016

“Na het overlijden van mijn moeder was ik even de weg kwijt. Het volgen van de training kwam als een geschenk uit de hemel. Ik vond het heerlijk om te volgen. Het heeft me gesteund in moeilijke tijden. Marleen was zeer gemotiveerd, betrokken, rustig en kundig. De inzichten die ik kreeg waren soms confronterend, maar verhelderend. Ik sliep altijd goed na de avond sessie. Ik dacht dat ik altijd al vol aandacht at. Ik ben geschrokken van de realiteit. Ditzelfde gold voor veel andere dagelijkse bezigheden. Een echte eye-opener. De oefeningen zijn prettig om te doen. Heerlijk om op de smartphone te hebben. Marleen heeft een fijne stem om naar te luisteren. Het is een training voor het leven. Als je ervoor wilt gaan, open staat en leergierig bent valt er veel te ontdekken.

— Ans Bekhuis, december 2015

“Na een indrukwekkende persoonlijke ervaring kwam het volgen van een mindfulness training op mijn pad. Ik dacht dat ik zou leren om controle over mijn gedachten te krijgen. Maar er volgende een andere, verassende benadering. Ik heb geleerd te zien en te accepteren van dat wat er is. Marleen bood een sfeer van zorg, vertrouwen en veiligheid. Met deskundigheid en gevoel voor humor was er rust en overzicht. Uitleg, interactie met medecursisten en verschillende manieren van meditatie waren voor mij belangrijke onderdelen van de training. Vragen worden niet ingevuld, maar ik kreeg een andere benadering van mijn vraag mee.

— Ellen T,  Januari 2015